Odborná porota ocenila především principy ekologického zemědělství a provoz bez chemie. „Ze dvou důvodů považuji ocenění značky Mitrovsky Angus za zvláště důležité. Na jedné straně je to po mezinárodních značkách zatím první ryze česká GREEN BRANDS značka, a na straně druhé je to skutečná spotřebitelská značka, která zprostředkovává kvalitu. Upřímně blahopřeji těm, kteří svou mnoholetou prací a úsilím stojí za tímto úspěchem,“ poznamenal András Wiszkidenszky, regionální ředitel GREEN BRANDS Česká republika.

V prodejně Mitrovského dvora je možné kromě vyzrálého masa zakoupit také místní speciality, jako například sušené hovězí maso, hovězí paštiky vyrobené podle starých receptur nebo hovězí sušené klobásy.

„Hospodaříme ekologicky. Chráníme přírodu, která nám umožňuje dodávat na trh kvalitní, chutné a zdraví prospěšné masné produkty jasného původu. Maso zpracováváme tradičními metodami, bez konzervantů, barviv a dalších syntetických látek za využití moderních technologií a metod zrání a tepelné úpravy. Ekologicky hospodaříme již více než deset let, první farma Statek Mitrov se v minulých letech rozrostla o další sesterské podniky - Statek Huntířov u Děčína, kde kromě Angusů chováme i stádo masných Limousinne a v roce 2015 se do rodiny připojila také zkušená ekologická farma Rubelit v sousedství Mitrova, která se zaměřuje na produkci mléka a mléčný český strakatý skot, “ představila společnost Mitrovsky Angus její jednatelka Jana Kalná.

Ilustrační foto.
Znovu ten Simr. Zkušený kanonýr vystřelil Velkému Meziříčí další tři body

„Naše masné výrobky neobsahují žádnou chemii, tedy ani polyfosfáty na udržení vody, ani rychlosůl na zjednodušení výroby a prodloužení trvanlivosti, ani glutaman na dochucení. Neobsahují ani žádné přírodní konzervanty na bázi kyselin, jako je acerola. Jak to děláme? Dodržujeme pracovní postup a máme pouze vlastní kvalitní surovinu, maso z vlastních celoročně volně pasených zvířat. Konzervace se u nás děje pouze sušením a uzením, abychom snížili obsah zbytkové vody v mase, anebo zavařováním v moderním autoklávu. Zkrátka děláme to tak, jak se má,“ dodala Jana Kalná.