Kontrakt bude rozdělen do několika etap, každá v hodnotě stovek milionů korun. Realizace první etapy je plánována na konec roku 2019.

Kontraktu předcházela jednání, která započala už v roce 2015. „Přetavit snahu v realitu se podařilo až s příchodem nového akcionáře Žďasu – společnosti CEFC. Silná pozice skupiny a nově nastavená obchodní strategie pod vedením CEFC a nového managementu napomohla k dotažení do úspěšného konce. Jedná se už o druhý významný kontrakt se společností Bonatrans Group, k jehož podpisu došlo během působení CEFC ve Žďasu,“ uvedla Marcela Hrdá, předsedkyně představenstva společnosti Žďas a výkonná viceprezidentka CEFC Group (Europe) Company.

Ilustrační foto.
Mladý řidič střet s nákladní soupravou nepřežil

Hrdá připomněla, že právě v rámci nové strategie se Žďas soustředí na rozvoj potenciálu firmy a zajištění dlouhodobě dostatečného množství zakázek. „Což posiluje pozici společnosti ve všech oborech její výroby,“ dodala Marcela Hrdá.

Firma Žďas patří ke špičkám ve svém oboru. Během posledních měsíců se jí podařilo získat lukrativní zakázky pro nadnárodní společnosti v hodnotě stovek milionů korun.

„I tento kontrakt společnost podepsala především díky svým kvalitám a schopnosti plnit očekávání zákazníků. Odborné zkušenosti a možnosti Žďasu kvalifikují firmu nejen na výrobce a dodavatele komponentů, ale i jako společnost, která je schopna samostatně realizovat rozsáhlé projekty. Firmu Bonatrans Group přesvědčila jak svou technickou úrovní, tak i vstřícností a zkušenostmi celého technického i obchodního týmu,“ prohlásil Pavel Cesnek, generální ředitel Žďasu.

MONTÁŽ ZA PROVOZU

Žďas v rámci modernizace stávající válcovny železničních kol ve firmě Bonatrans Group vyrobí a dodá nový prohýbací, děrovací a tvarovací lis a také novou rozválcovačku včetně kompletní mechanizace, výměny nástrojů a manipulátorů.
Součástí dodávky bude také nový hydraulický pohon, řízení celé linky a úprava stávajícího pěchovacího lisu. Firma Bonatrans nebude nucena výrazně přerušit svoji výrobu. Žďas provede většinu montážních prací během plného provozu.

Akciová společnost ŽĎAS, člen skupiny CEFC, zahájila svoji výrobu před 65 více než lety. Firma má bezmála 2500 zaměstnanců a roční obrat za rok 2015 činil 105 799 tis. euro. Dceřinou společností ŽĎAS, a.s. je TS Plzeň a.s., společnost má také majoritní podíl ve firmě ŽĎAS SGS GmbH se sídlem v Německu.

Majitel a prezident společnosti Nakamura Iron Works Co. Ltd. Soichiro Nakamura s členem představenstva a generálním ředitelem akciové společnosti ŽĎAS Miroslavem Šabartem při podpisu kontraktu.
Žďas dosáhl mimořádného úspěchu v Japonsku

Výrobní program je zaměřen na tvářecí stroje, zařízení pro volné kování, zařízení na zpracování šrotu, hydraulické lisy, zařízení na zpracování válcovaných výrobků, zařízení pro rovnání materiálu, inspekční a rovnací linky pro úpravu tyčí a kusové dodávky pro válcovny, dále výrobu odlitků od 200 do 40 000 kg, výkovků od 20 do 9 000 kg, ingotů od 500 do 12 000 kg a modelů, a lisovacích nástrojů především z oblasti automobilového průmyslu. Výroba probíhá ve vlastních výrobních halách se strojním vybavením k provádění těžkého i lehkého obrábění, montáže a testování jednotlivých výrobků.

FINANCE, ENERGETIKA A PRŮMYSL

Společnost CEFC China Energy Company Limited je největší soukromou společností v Šanghaji a sedmou největší privátní firmou v Číně. Působí především v oblasti financí, energetiky a průmyslu. V prestižním žebříčku největších společností světa Fortune Global 500 za rok 2016 patří CEFC 229. pozice. Společnost si vybrala jako hlavní sídlo pro řízení svých evropských aktivit Českou republiku.

V ČR je již vlastníkem společnosti ŽĎAS, skupiny Pivovary Lobkowicz Group, vstoupila do skupiny J&T Finance Group, dále je spolumajitelem společností Travel Service, Médea Group a Empresa Media. Investovala také do cestovní agentury Invia. CEFC vlastní hotely Mandarin Oriental Prague a Le Palais Art Hotel Prague, komplex pražského Florentina či budovu bývalé Živnobanky v centru Prahy. Společnost je vlastníkem fotbalového klubu SK Slavia Praha.