„Výstava vznikla naprosto spontánně. Když měly proběhnout oslavy zoo, napadlo nás, že bychom mohli udělat průvod masek. Herci z divadla tak vyrobili hlavy zvířat a těmi jsme ozdobili vozíky, se kterými po zoo jezdíme,“ popisuje původ výstavy tiskový mluvčí jihlavské zoologické zahrady Martin Maláč.

Putovní výstava vznikla k šedesátému výročí založení zoologické zahrady a nese název Skoro všechno o zoo. „Šedesátka je krásný věk, oslavy si zoo zaslouží a my jsme potěšení, že pro výstavu vybrali naše prostory,“ říká marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou Lucie Herberová.

Jiří Rössler a Klára Flesarová z Nového Veselí, fanoušci cestování a trabantů, vyrazili trabantem do Černé Hory. Vrátili se před pár dny se spoustou zážitků.
Dvojice mladých cestovatelů projela trabantem Černou Horu

Pracovníci jihlavské zoo přivezli do zámku osm kašírovaných zvířecích hlav v nadživotní velikosti, které vytvořili zaměstnanci jihlavského Horáckého divadla. U každé sochy si pak návštěvníci přečtou něco o historii netradičních zvířat v Jihlavě. „Dvou a půl metrové hlavy jsou doplněné informačními panely, které vypráví šedesátiletý příběh zoo. Jsme nadšení, že se u nás díky výstavě propojila historie s přírodou,“ říká Herberová a dodává, že zájemci si výstavu zvířecích hlav prohlédnou zdarma. 

Gabriela Pišínová