Bonusy vyplácené zpravidla dvakrát ročně získávají všichni pracovníci. Ti čerpají i další benefity, jako jsou profesní příspěvky, doplňkové penzijní spoření či příspěvek při narození dítěte. Společnost tak vyplatila na mzdách a odměnách dosud nejvyšší částku ve své téměř pětadvacetileté historii, a to více než 137 milionů korun. „Odměny, mimořádné odměny a prémie činily za uplynulý rok téměř dvacet milionů korun. Oproti předchozímu roku jsme bonusy opět navýšili, a ty díky tomu dosáhly rekordního objemu,“ uvedl předseda představenstva firmy DEL Jiří Kabelka.

Vedle odměn mohou zaměstnanci získat také příspěvek na doplňkové penzijní pojištění, na další příspěvky mají nárok při narození dítěte, anebo pokud zastávají ty nejžádanější pracovní pozice. Zaměstnanci mají týden dovolené navíc, dotované stravování či podporu kulturních a sportovních aktivit.

Ilustrační foto
Použitý nábytek dostává druhou šanci. Město jej nelikviduje, ale nabízí

Odborní a klíčoví pracovníci, kvalitní obchodníci nebo členové managementu jsou navíc zařazeni do prémiového řádu. „Některé složky odměn a prémiového řádu jsou navázány na hospodaření firmy. Pokud tedy společnost roste, zvyšuje se také objem vyplácených odměn,“ upřesnil Jiří Kabelka.

Společnost DEL letos představila plány pro výstavbu nové výrobní haly včetně vlastního vývojového centra. Personální kapacity navýší až o třetinu, a vedle zkušených odborníků chce oslovit i středoškolské a vysokoškolské studenty. „Získat budoucí pracovní uplatnění u nás mohou i studenti, kterým nabízíme vedení bakalářských a diplomových prací či stipendijní program. Otevřeli jsme také DEL Future Lab. Jedná se o školicí středisko, kde si studenti mohou v praxi vyzkoušet automatizaci výrobních procesů či práci s roboty,“ dodal Kabelka.

Údolí Doubravy.
OBRAZEM: Říční údolí láká k návštěvě v každém ročním období