„Sebeobrana pro ženy je specifická. Žena, když je napadena, je vždy slabší a v horší pozici než muž. Musí pak ten handicap umět vyrovnat - tím, že ví, co v dané situaci dělat, jak si útočníka nepustit k tělu," řekl lektor Filip Hanzlík, předseda České asociace krav maga – kapap (krav maga a kapap jsou systémy reálného boje, oba pocházejí z Izraele).

Čtěte také: Na půldruhém hektaru v bystřických Lužánkách začne letos vznikat park miniatur. Jako první v něm už koncem léta budou k vidění betonové zmenšeniny hradů Zubštejn a Pyšolec

Hanzlík a jeho kolegové na semináři v rolích útočníků předvedli, co může ženám v různých situacích hrozit, a ty si na nich hlavně hned zkusily, jak by se měly zachovat.

Kurz uspořádal žďárský Family Point v rodinném centru Srdíčko. „Pro ženy jsme tento kurz zorganizovali poprvé, ale pokud se osvědčí, nebránili bychom se dalším. Pořádali jsme už například kurz sebeobrany seniorů, o ten byl velký zájem a v květnu a v červnu ho budeme opakovat," řekla Barbora Marinčová, koordinátorka Srdíčka a Family Pointu.