Na termínu 15. listopadu se dohodli radní s budoucím provozovatelem aquaparku, se žďárskou příspěvkovou organizací Sportis. „Přijít může každý občan, prohlídka je naplánována v době od 10 do 18 hodin," informoval ředitel Sportisu Vladimír Kovařík. Datum uvedení zrekonstruovaného a rozšířeného plaveckého bazénu do provozu je pak podle jeho slov už téměř jisté – bude to v sobotu 1. prosince.

Provozní doba

„Jedná se o nákladnou investiční akci, která byla hrazena z peněz města. Bez jakýchkoliv dotací. Proto by měli mít šanci se dovnitř podívat i ti, kteří tam třeba nebudou chodit plavat," vysvětlil záměr města jeho první místostarosta Jaromír Brychta.

V současné době je také schválena radními podoba ceníku vstupného. Při jeho tvorbě prý zohlednili všechny věkové kategorie příchozích, počítají s cenami pro děti, sportovce, držitele průkazu ZTP, seniory, nechybí rodinné vstupné a permanentky. Základní hodinové vstupné do bazénové části činí 70 korun, do sauny 60 korun a do solné jeskyně 110 korun. „Kondiční plavci nad 15 let zaplatí za hodinu 45 korun, s tím, že jim bude v bazénu vymezen čas ráno buď od 6 do 7 hodin, nebo od 7 do 8 hodin, popřípadě večer, a to poslední hodinu provozu. Další údaje prozatím sdělovat nebudeme," řekl druhý místostarosta Žďáru Ladislav Bárta.

Jak zároveň Bárta poznamenal, dolaďuje se systém výuky plavání žáků ze základních škol, chtějí rovněž jednat s firmami, či se zdravotními pojišťovnami o příspěvcích na plavání pro klienty.

S výstavbou relaxačního centra za 140 milionů korun se ve Žďáře nad Sázavou začalo v březnu 2011. Návštěvníkům bude k dispozici šestice bazénů, více než stometrový tobogan s celoročním provozem, parní komora a sauny. Otevírací doba bazénu bude ve všední dny od 6 do 21 hodin, o sobotách a nedělích od 10 do 21 hodin.