Jak poznamenala starostka Dagmar Zvěřinová, přístroj nebyl moc využívaný, navíc změnou předpisů by se musel zmodernizovat, což by stálo nemalé finanční prostředky. „Chod této sekce je již nyní v minusu, tudíž rada města souhlasila s návrhem ředitele polikliniky, aby byl tento provoz zrušen. Stane se tak k 1. lednu příštího roku," vyjádřila se Zvěřinová.

Sterilizační centrum je v provozu dva dny v týdnu a provádí se v něm sterilizace zdravotnických prostředků, nástrojů pro kosmetiku a pedikúru. Příjem i výdej materiálu je od 6 do 9 hodin. Samotný sterilizační proces se provádí vlhkým teplem v autoklávu nebo v horkovzdušném sterilizátoru a každý cyklus je kontrolován biologickým a nebiologickým systémem pomocí testů. Úkon dělá vyškolený zdravotnický pracovník.

Sterilizátor na sebe za rok vydělal kolem 40 až 45 tisíc korun, přičemž z částky se následně platil na aparát každoročně posudek za 25 tisíc korun. Nutné investice do nového zařízení by pak vyšly až na 400 tisíc korun. Rentabilita by tedy byla dle druhého místostarosty Ladislava Bárty velmi dlouhá. „Těm doktorům, kteří projeví o službu zájem, bychom ji obstarali v nemocnici v Novém Městě na Moravě. Do nemocniční laboratoře dojíždí v současné době kurýr s krví, tak by s sebou vzal i nástroje. Považujeme toto řešení smluvního zajištění jinde za výhodnější, než si pořizovat nový přístroj, jenž by tu neměl své využití," podotkl Bárta.