„To, kde jste vyrůstali, se stává součástí vaší identity. Nikdy to z vás nevymizí, i kdbyste byli pryč sebedelší dobu. Tam, kde jsem se narodila, slunce vychází. To je úryvek z mé knihy, ale čím jsem starší, tím víc jsem o tom přesvědčená," nechala se slyšet Beata Rajská. „To je můj Liptovský Mikuláš a moje dětství. Tam mi stará mama vplétala stužky do vlasů a maminka mě pak ostříhala, neboť si paní učitelka ve škole stěžovala, že jsem výstřední. Dnes už nejsem výstřední a dávno nenosím copy. Ale Liptov, jeho lidi a krajina pod Tatrami ve mně určitě zůstali," vysvětlila, čím je kolekce šatů RÍF 2017 inspirována, žďárská módní návrhářka.

ČTĚTE TAKÉ: OBRAZEM: Tohle musíte vidět. U Chlébského potoka kvetou desetitisíce bledulí

Beata Rajská se s bezmála tisícovkou příchozích bavila na plese V Žitě už po třinácté. Hlavní cenou tomboly byla luxusní kožená sedačka. Vstupenka pro jednu osobu stála 700 korun.

BEATA RAJSKÁJedna z nejznámějších českých módních návrhářek se narodila v Liptovském Mikuláši v roce 1962. Absolvovala trenčínskou Střední průmyslovou školu oděvní a pak Filozofickou fakultu Univerzity Komenského v Bratislavě. Už jako studentka získala celou řadu ocenění ve světě módy. Řadu let působila jako hlavní návrhářka rób finalistek Miss České republiky. Nyní žije ve Žďáře nad Sázavou, odkud jezdí do Prahy, v obou místech má zázemí pro svou práci. V roce 2001 založila vlastní firmu Beata Rajská - design. Napsala knihu Ústřižky Beaty Rajské, která humornou formou pojednává o jejím vnímání života i odlišného světa mužů a žen.