Výběrové řízení bude vícekolové, půjde o pracovní poměr na dobu neurčitou, zaměstnanec bude patřit pod odbor školství, kultury, sportu a marketingu městského úřadu. Dosud informační centrum, a to již od 90. let, zajišťuje cestovní kancelář Santini tour, bude to tak do konce února. Město služba vychází na 170 tisíc ročně.

Interiérovou úpravu infocentra za asi 460 tisíc korun město hodlá zvládnout v průběhu března a dubna. Celkové náklady na nové turistické infocentrum letos vyjdou na 830 tisíc korun. Náklady na celoroční provoz by měly činit 1,24 milionu.

Oproti stávajícímu stavu dojde ke změnám v provozní době. „Projeví se zejména zrušením hodinové polední přestávky v pracovní dny. Stávající provozní doba o víkendech zůstane zachována jak v sezoně, tak i mimo ni. Sezona nyní končí 20. září. My ji protáhneme až do konce tohoto měsíce. Na počátku každého roku budou vyhodnoceny svátky a jejich předpokládaný dopad na prodloužené víkendy. Podle toho bude naplánována i provozní doba v těchto dnech,“ uvedl žďárský místostarosta Josef Klement. V infocentru přibude také dětský koutek a nabídka regionálních produktů pro turisty i místní obyvatele.

Ilustrační foto.
V oslabené sestavě Velká Bíteš body nezískala