„Setkání jsme připravili na téma pracovních profesí,“ přiblížila za sněženské pořadatele Renata Dvořáková, předsedkyně místní organizace Českého svazu žen Sněženský plamínek. „V čem ale konkrétně jednotlivé soutěže spočívají, na to budou muset přijít aktéři až v závodě,“ dodala s úsměvem.

Na účastníky tak čeká spousta zapeklitých úkolů, nazvaných například Automechanik, Zdravotník!, ŠéfMaster ve Sněžném, Kancelářská krysa, Hurá ke krmelci! a další náročné disciplíny. Za družstvo soutěží osm lidí a devátý člen je vždy „zapůjčen“ jinému kolektivu jako rozhodčí.

„Letos se přihlásilo třináct týmů, to je myslím nejvíc z dosavadních ročníků,“ zmínila Dvořáková. Ve Sněžném se letos s místními utkají Daňkovice, Fryšava, Svratka či Svratouch a také Sněžné v Orlických horách nebo družstvo žďárské firmy Satt. Některé obce navíc postavily po dvou týmech.

Diváci se tak mají na co těšit, navíc kromě recesistické soutěže pro ně bude připravené lahodné občerstvení i doprovodný program, „dětský koutek“ nabídne třeba skákací hrad, výtvarnou dílnu nebo malování na obličej. „Naše babičky tam děti pohlídají, než se rodiče ‚vyblbnou‘,“ smála se Renata Dvořáková.

Jak dodala, s přípravou Her bez hranic pomáhala ve Sněžném spousta místních. „Hasiči, kteří také sestavili soutěžní tým, sousedé, s kolegyněmi ze Sněženského plamínku jsme zaměstnaly samozřejmě i rodinné příslušníky. Tak jen doufám, že nám vyjde počasí a všichni si tu užijí krásný den,“ přála si Dvořáková za všechny, kteří se na přípravách her podíleli.