Domov důchodců Husova v Havlíčkově Brodě čeká očkování už příští týden. „Čím dřív tím líp,“ konstatovala ředitelka Hana Hlaváčková. Jak upřesnila, Domov se na to už připravuje. „Domluvili jsme se s praktiky. Chceme aby byli očkování přítomni. Očkovat budou i naše zdravotnice které se to učí v očkovacím centru,“ dodala ředitelka.

Očkovat se Domov chystá jak obyvatele v Brodě, tak i v nedaleké Břevnici. Celkem 184 lidí. Podle Hlaváčkové mají obyvatelé Domova o vakcíny zájem. „Očkovat se chtějí s ohledem na věk a zdraví. Byť někteří koronavirus prodělali a mají protilátky. Nikdo u nás teď není nemocný,“ upřesnila ředitelka.

Areál opustila armáda v roce 2005.
FOTO: Vojenský prostor Bílek u Chotěboře poslouží výsadkářům z Chrudimi

Domov důchodců v Humpolci také dává dohromady očkovací seznamy. „Přesné informace kdy a jak se bude očkovat, zatím nemám,“ sdělil ředitel Petr Vaněk a dodal: „Očkování je jediná možnost, jak se z toho covidového pekla dostat.“

I v Humpolci je o vakcínu zájem. Mělo by ji dostat asi 160 lidí. „Uvítali bychom, kdyby nám očkování zajistili zdravotníci z krajských očkovacích týmů. Naše doktorka má práce dost,“ dodal Vaněk. Aktuálně má Kraj Vysočina k dispozici zhruba 2 340 vakcín. Zdravotníky, obyvatele Domovů důchodců, hasiče a záchranáře chce nechat proočkovat do konce února.