„Jeho hlavním bodem bude soutěž o nejkrásněji vyřezanou dýni, které se může zúčastnit celá rodina," sdělil organizátor akce Tomáš Beránek. Dnes do 20 hodin je poslední šance na rezervaci registrace do soutěže. „Pokud nám však budou zbývat volná místa, nebudeme mít problém případné zájemce zaregistrovat i bez rezervace," připustil Beránek.

Samotná akce začne v sobotu ve 13 hodin. Poplatk činí 50 korun. „Pak budou mít lidé čas na to, aby dýni přímo na místě vyřezali. Nejpozději do 16 hodin musí být připravená k vystavení a vyhodnocení," vysvětlil Beránek. O to se postará šestičlenná porota sestavená ze tří profesionálů a tří členů vylosovaných z publika.

Účastníci by neměli zapomenout na to, že si soutěžní dýně přinesou sami. „Musí být už vydlabaná a očištěná. Měli by mít i svíčku se zapalovačem a pomůcky pro vyřezání podle svého vlastního uvážení," informoval Beránek. V 18 hodin pak budou vyhlášeni vítězové. První dva nejúspěšnější soutěžící dostanou dorty a třetí balíček plný sladkostí. Po celou dobu programu bude zajištěno občerstvení.

I ti, co nechtějí soutěžit, mají možnost se podílet na výstavě. „Mohou k nám dorazit a pochlubit se s dýněmi, které si vyřezali doma. Ty pak budou rozestaveny po celém areálu a vytvoří tak pravou halloweenskou atmosféru," vysvětlil Beránek. Program bude poté dále pokračovat Country večerem, který začne ve čtvrt na sedm večer. „Zahraje country bluegrassová skupina Druhej dech," dodal Tomáš Beránek.

Rekreační středisko Zahradiště se nachází v blízkosti Radostína nad Oslavou. Tvoří ho chatky a centrální budova se společenskou místností. Halloween se slaví hlavně v anglofonních zemích 31. října. Jeho typickým symbolem jsou vyřezané dýně.