„Šlo konkrétně o ty večery, kdy se v kulturním domě konají taneční. Na kontrole ve třech náhodně vytipovaných restauracích se podíleli zaměstnanci živnostenského úřadu, sociálního odboru a policisté. Dvě ze třech kontrolovaných restaurací byly v pořádku, ve třetí bylo zjištěno šest nezletilých, kteří požívali alkoholické nápoje,“ informoval bystřický starosta Karel Pačiska.

Majitele restaurace nyní čeká správní řízení a následná pokuta za prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let věku.

„Na jaře jsme sezvali všechny podnikatele, kteří v rámci své živnosti alkohol prodávají, a upozornili je na veškeré platné zákony s tím spjaté, ale také možnosti reálného postihu při jejich nedodržení. S tím, že se ve městě budou konat nepravidelné kontroly restaurací a prodejen. Nikdo nemůže říct, že nebyl předem upozorněn a zákony mu nebyly zopakovány,“ dodal starosta Pačiska.

Poznamenal poté, že podávání alkoholických nápojů nezletilým a mladistvým se v Bystřici bude sledovat a sankcionovat i nadále