„Nová trasa povede východně od zastavěného území mírně členitým terénem. V plánu je vybudovat most pro překonání toku řeky Oslavy a také okružní křižovatku, která bude usměrňovat provoz v křížení budoucího obchvatu s komunikací III/35311 spojující Nové Veselí s Březím nad Oslavou. Právě výstavba okružní křižovatky bude zhruba od srpna letošního roku znamenat dočasné uzavření této komunikace III. třídy,“ informoval Radek Žižka z odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Kraje Vysočina.

Doplnil, že objízdná trasa do Březí nad Oslavou povede přes Bohdalov a Pokojov. Dopravní omezení na stávající silnici II/353 jsou plánována až na příští rok, kdy dojde k napojení obchvatu.

Patnáctý ples V Žitě Beaty Rajské nesl název Wilde Ball. A divoký byl právě i díky rozdílným stylům muziky umělců, již na něm vystoupili.
Ples V Žitě ozdobila módní přehlídka i pěvecké hvězdy

Více než pět kilometrů nové komunikace by mělo motoristům začít sloužit v listopadu příštího roku. Na projekt s celkovými výdaji 350 milionů korun kraj požádal o evropskou dotaci ve výši téměř 270 milionů.

„Stavba obchvatu je součástí postupně modernizovaného silničního tahu mezi Jihlavou a Žďárem nad Sázavou. Kraj Vysočina na této spojnici v minulých letech zrealizoval již dvě významné investiční akce, a to obchvaty Bohdalova a Jamného, na které čerpal finanční prostředky z evropských fondů,“ doplnil Radek Žižka.