„V současné době ještě probíhají práce související s demolicí. Tak, aby staveniště mohlo být předáno na začátku dubna zhotoviteli,“ potvrdil novoměstský místostarosta Stanislav Marek.

„Stavba samotná vyjde na 56 milionů korun. Letos by měla být stavba budovy hotová, příští rok nás ještě čekají vnitřní dodělávky a venkovní úpravy,“ doplnil informaci starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda s tím, že kompletně hotovo bude v polovině příštího roku.

Aby mohlo město takovouto velkou akci ufinancovat, musí získat dotaci nebo si vzít úvěr. „O dotaci máme zažádáno. O tom, jestli ji získáme nebo ne, bychom měli mít jasno do konce dubna. V případě, že dotaci nezískáme, si budeme muset vzít úvěr ve výši 30 milionů korun,“ sdělil Michal Šmarda.

Na novou halu místní sportovci dlouho čekali. Její stavba byla ve hře už v roce 2013, tehdy ale dostala přednost výstavba Městských lázní. I po jejich dokončení a splacení úvěru ale stavba haly stále ještě vázla. Zdržení oproti původnímu plánu způsobilo místními horolezci požadované dodatečné zakomponování lezecké stěny do projektu. „Protože se tam dodatečně zakomponovávala lezecká stěna, tak se realizace protáhla. V hale bude kromě již zmíněné stěny také hřiště, které by mělo rozměrově splňovat plochu na házenou. Bude se tam moci hrát tenis, košíková, volejbal, florbal a podobně. Plocha se může rozdělit na tři menší sekce. Součástí budou také šatny a sociální zázemí,“ popsal Stanislav Marek.

Své nadšení nad stavbou sportovní haly neskrývá ani novoměstský horolezec Radek Jaroš. „V Novém Městě se začíná stavět hala, kde jsme vybojovali i lezeckou stenu. Tak se na stará kolena snad ještě zlepším v lezení,“ nechal se slyšet.

Základní kámen stavby kanalizace v Rokytně byl položen 29. listopadu 2017. Až do podzimu se museli místní smířit se stavebním ruchem a uzavírkami.
Po Rokytně přišly na řadu Petrovice. I tam vybudují kanalizaci