Při tvorbě receptury se sládek Vladimír Vecheta inspiroval u německých receptur, které přizpůsobil místním podmínkám a vytvořil tak unikátní recepturu ovesného piva značky Mittrowsky. „Základem receptury je ovesná složka, kterou doplňuje ječný slad plzeňského typu a částečně i slad pšeničný", uvádí Vladimír Vecheta. Ovesné pivo se musí uvařit již začátkem července, aby mohlo minimálně 6-8 týdnů zrát v tancích. „Vlastnostmi se pak tento ležák blíží pšeničnému pivu, je lehčí a tím pádem je ideálním osvěžením na horké letní dny," dodává místní sládek. Vzhled a chuť budou moci návštěvníci posoudit na Dožínkách 27. až 28. srpna, na které je uvařeno 300 litrů tohoto speciálu o dvanáctistupňové síle.

Ovesným pivem ovšem výčet speciálů minipivovaru Eden nekončí. „Na akce letošního roku budeme vařit i další speciály a to bramborové pivo na Slavnosti brambor, dýňové pivo na Roh hojnosti a medové pivo na Vánoce," dodal Vecheta.