Ta volila z celkem čtyř uchazečů o místo. Podle slov místostarosty Žďáru Josefa Klementa členy výběrové komise nejvíce přesvědčila právě Kovaříkova představa o dalším směřování a fungování Sportisu. „Vladimír Kovařík měl tu výhodu, že provoz organizace naprosto perfektně znal a předložil vizi, která byla praktická a racionální,“ řekl Klement.

Sportis zajišťuje provoz zimního stadionu, rychlobruslařského oválu, fotbalového stadionu, tenisových kurtů, rekreačního areálu Pilák na pláži Pilské nádrže či relaxačního centra. Spadá pod něj dále hotelový dům Morava, Tálský mlýn, autokempink Pilák a zajišťujei úpravu běžeckých lyžařských tratí v okolí města.

Na své si na akci přijdou milovníci harmonik a heligonek i náruživí tanečníci.
VIDEO: Harmonikáři zahráli v Rokytně už podeváté

Výběrové řízení bylo již vedeno dle nových pravidel pro hodnocení a výběr ředitelů městských příspěvkových organizací neškolského typu, ty rada města přijala na podzim roku 2016. Jak uvedl starosta Zdeněk Navrátil, do té doby byli jednotliví „šéfové“ jmenováni na dobu neurčitou. „Stanovili jsme šestileté funkční období, po jeho uplynutí se bude vždy konat nové výběrové řízení. Rovněž jsme zpracovali systém, v rámci kterého si ředitelé na každý rok stanoví určité cíle, a ty budou na konci daného roku kontrolovány. Pokud budou splněny, dostanou odměnu. V opačném případě nikoliv,“ řekl Navrátil.

Žďár má pět příspěvkových organizací neškolského typu, jsou jimi Knihovna Matěje Josefa Sychry, poliklinika, Kultura Žďár, sociální služby města a Sportis. „Pokud by výběrové řízení jednou za šest let rozhoupalo stávající ředitele příspěvkových organizací k tomu, aby se zamysleli nad tím, jak to s organizací půjde dál, tak změna pravidel měla smysl,“ tvrdí žďárský starosta.

Noví ředitelé mají vždy tři měsíce na to, aby své koncepty dopracovali na základě seznámení se s chodem dané organizace. Zatímco pojetí ředitele knihovny Romana Kratochvíla vzala rada města na vědomí v červnu, s koncepcí fungování polikliniky podle Ilony Komínková se seznámí v září. Komínková byla na svůj post jmenována letos v květnu. „Na podzim bude výběrové řízení na místo ředitele, či ředitelky Kultury Žďár,“ dodal Navrátil.