„Pro město velikosti Velké Bíteše je to obrovský přínos, ovšem projekční řešení kulturního domu bylo zadáno a zpracováno bez dalších návazností. Kulturní dům po pětatřiceti letech užívání vyžaduje generální opravu vnitřních prostor, což se v některých fázích dotýká i fasády objektu,“ uvedl starosta Velké Bíteše Milan Vlček.

Bítešští proto chtějí sladit jak zateplování, tak i rekonstrukci vnitřních prostor objektu. Jedná se především o přestavbu restaurace a kuchyně či toalet, které jsou již v nevyhovujícím stavu. V této souvislosti jsou plánovány i stavební změny v suterénu objektu, který je v současné době z větší části nevyužíván. Restaurace navíc nyní nemá nájemce, takže Bítešští si mohou její prostory stavebně připravit podle svého.

Na zateplování „kulturáku“ už byla vyhlášena soutěž na dodavatele stavby, Bítešští ještě zvažují, že by realizaci zateplení rozložili i do příštího roku, aby získali více času na navazující rekonstrukční práce, což podmínky dotace umožňují.„Stavební práce v prostorách restaurace bychom chtěli mít dokončeny už do příští plesové sezony,“ dodal starosta.