KDU-ČSL, strana, která v Bíteši vyhrála volby a získala šest mandátů, skončila v opozici, a hlasováním ustavujícího zastupitelstva neprošel ani jejich návrh, aby se starostou stal lídr jejich kandidátky Aleš Koubek. „KDU-ČSL jakožto strana, která dostala více hlasů a větší počet mandátů, navrhuje na funkci starosty Aleše Koubka,“ vznesl návrh končící místostarosta Tomáš Kučera (KDU-ČSL). V nadcházejícím hlasování se pro Milana Vlčka jako starostu vyslovilo dvanáct z celkem devatenácti aktuálně přítomných zastupitelů, sedm jich bylo pro Aleše Koubka.

Pět mandátů Sdružení za město bez kamionů, což je o jeden méně, než získali vítězní lidovci, v Bíteši v rámci povolebních vyjednávání doplnily dva mandáty ODS, dále dva mandáty SN pro město Velká Bíteš a dva mandáty nezávislých kandidátů, kteří byli zvoleni za ČSSD. To stačilo v jednadvacetičlenném zastupitelstvu na převahu jedenácti hlasů proti deseti.

V sedmičlenné městské radě zasednou kromě starosty Milana Vlčka (Sdružení za město bez kamionů) a místostarostky Aleny Malé (ODS) ještě Josef Jelínek (ODS), Zdeněk Řezáč (Sdružení za město bez kamionů), Alois Špaček (Sdružení za město bez kamionů), Jaroslav Štefek (SN pro město Velká Bíteš) a Jan Vrba (ČSSD).

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře.
Lešení od svatostánku zmizí, na Vánoce už bude Zelená hora v celé kráse