„S úsekovým měřením rozhodně souhlasím. Pokud všichni pojedou rozumnou rychlostí, bude provoz plynulejší a hlavně bezpečnější. Donedávna to tam bylo někdy skutečně dost tragické,“ nechal se slyšet šofér Radim Svoboda z Velkého Meziříčí.

Úsekové měření funguje tak, že kamera vyfotí řidiče a zaznamená čas jeho vjezdu do měřeného úseku. Při výjezdu „zapíše“ čas opět a vypočítává z ujeté vzdálenosti průměrnou rychlost. Radar bude zaznamenávat překročení předepsané osmdesátikilometrové rychlosti. Pokud ji šofér nedodrží, dostane poštou výzvu k zaplacení pokuty.

„V současné době už se naostro měří, sbírají se data a nemáme informace o tom, že by byly nějaké technické nebo jakékoliv jiné problémy,“ informoval Marek Švaříček, tajemník velkomeziříčského městského úřadu. Zároveň dodal, že první dávka případných prohřešků by měla úředníkům dorazit pravděpodobně během příštího týdne.

Famózní obrat se v sobotním utkání podařil hokejistům Velkého Meziříčí (v modrém) na ledě Uherského Hradiště, když otočili nepříznivé skóre 0:3 ve svoji výhru 5:3.
Velké Meziříčí předvedlo obrat z říše snů

Kvůli úsekovému měření musel městský úřad ve Velkém Meziříčí mimo jiné navýšit počet zaměstnanců, kteří budou příslušnou agendu zpracovávat. Postupně by se mělo jednat o čtyři nové pracovníky, kteří již mají vyhrazeny prostory v bývalé zasedací místnosti městského úřadu. V případě, že by čtveřice úředníků nestačila, například kvůli novým měřeným úsekům, budou radní jednat ještě o dalším navýšení počtu zaměstnanců.

„Úsekové měření bude probíhat do 18. listopadu letošního roku. Během zimních měsíců pak bude pozastaveno a další začne znovu až na jaře,“ vyjádřil se místostarosta Velkého Meziříčí Josef Komínek.