„Ocenění jsme získali pro náš výrobek již potřetí a je odměnou za naši poctivou práci. Zaměřili jsme se na výrobu pouze jednoho druhu produktu, a to se vyplatilo. Naučit se postup výroby trubičky není složité, těžší je ho neustále přesně dodržovat a hlídat kvalitu surovin. Pořád ale máme co zlepšovat, abychom naše zákazníky nezklamali,“ prohlásila Radka Maršálková Lontrasová, producentka oceněných Prosetínských trubiček.

Soutěž probíhala opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. „Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let,“ upřesnil Miroslav Bína ze Státního zemědělského intervenčního fondu.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 525 produktů od 376 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.
Oceněné potraviny
Masné výrobky tepelně opracované: Třebíčská slanina na jalovci Tomáš Havlíček
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy: Havlíčkova vyzrálá klobása Tomáš Havlíček
Sýry včetně tvarohu: Čerstvý sýr s medvědím česnekem Dagmar Řezníková
Mléčné výrobky ostatní: Jogurtové kozí mléko vanilkové Bio Biofarma Dora
Pekařské výrobky včetně těstovin: Pikárecké perníkové preclíčky Lucie Krejčová
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek: Prosetínské trubičky Radka Maršálková Lontrasová
Alkoholické a nealkoholické nápoje: Harrach tmavý ležák
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě: Jahody z Kožichovic farma Kožichovice
Ostatní: Med květový Petr Špaček