Nebo alespoň její logo, které se stalo nedílnou součástí Macháčkova závodního auta. „My jsme v Playboyi na titulní stránce! To je neuvěřitelné,“ ukazuje všem okolo nadšeně Milan Hájek.

Vzájemná spolupráce obou mužů trvá už dvě desítky let. I když zpočátku to na nějaké přátelství vůbec nevypadalo. Právě naopak. „Objednal jsem z Moreau agri Vysočina pro svou firmu manipulátor. Řekli mi, že to není problém. Jsem náročný a často nepříjemný zákazník. V každém prodejci hned vidím podvodníka. Stroj přišel, ale pořád něco nefungovalo. Tak jsem neustále reklamoval,“ vzpomíná na první pracovní vztahy Josef Macháček.

Už jen pár dní dělí očkovací centrum ve Velkém Meziříčí od chvíle, kdy se tam nahrnou první klienti a spustí se očkování proti onemocnění Covid-19.
Očkovací centrum v Meziříčí začne fungovat 6. května, lidé se mohou registrovat

„Já jsem v tom viděl výzvu. Všechny závady jsme nakonec úspěšně odstranili. A tím, jak jsme se víc poznali, začali jsme obchodně spolupracovat. A začalo i naše přátelství,“ doplňuje jeho slova Milan Hájek.

Vždycky ví, co chce

Slovo dalo slovo a oba muži se dodnes navštěvují a tráví spolu příjemné chvíle. Třeba na novoměstských biatlonových závodech. Nebo na dalších akcích. „Má můj velký obdiv. Ten elán v jeho věku je neuvěřitelný. A taky rozumí technice. Vždycky ví, co chce,“ smeká úspěšnému závodníkovi poklonu Milan Hájek.

Firma díky tomuto přátelství vystavuje na zemědělských festivalech a výstavách nejen své stroje, ale také Josefa Macháčka. „Je to vždycky show, když se tam objeví Pepík a začne vyprávět své zážitky z Dakaru,“ směje se Milan Hájek.

Piloti horkovzdušného balónu Petr Kubíček a Tomáš Hora se společně vydali na cestu dlouhou 503 kilometrů. Startovali v Radešíně na Žďársku a mířili do Rakouska.
Rekordní let z Radešína do Rumunska: horkovzdušným balónem za devět hodin

Letos se v Rallye Dakar Josefu Macháčkovi dařilo. Dokonce natolik, že si domů přinesl sošku určenou nejlepším jezdcům slavné soutěže. „Dostal jsem ji jako důchodce. Je to šest a půl kila bronzu, nosím ji v kufru. Vypadá to, jako bych nosil peníze z banky,“ usmívá se Josef Macháček.

Závodění zatím na hřebíček pověsit nehodlá. „Budu pokračovat, už mám smlouvu na příští rok,“ slibuje.