V objektu vzniknou čtyři šatny a sprchy, místo pro uložení sportovního náčiní i nářadí a techniky potřebné k udržování hřiště. Užívat ho budou místní sportovci, především fotbalový oddíl nebo tenisté, ale i veřejnost. „Bude tam i sál, co poslouží třeba k trénování stolního tenisu či jako klubovna, a to jak pro sportovní oddíly, tak pro ostatní sokoly, hasiče, zájemci si ji budou moci pronajmout třeba k pořádání rodinné oslavy. Podobné zařízení nám tu zatím chybí," připomněl starosta.

Přízemní budova s klubovnou vyroste na místě současné sokolovny, tu nechá obec zbourat. Je už třikrát přestavovaná a ve špatném stavu, už několik let pomalu chátrá. „Sokolové ji udržují, ale nemají možnosti ji vylepšovat. Jsou tam především sportovní šatny, a už jsme to potřebovali řešit, aby tam sportovci, hlavně děti, měli zázemí moderní a hezké," řekl Mach.

Obec nechala připravit dvě studie rekonstrukce přestavbu sokolovny a výstavbu nového, moderního objektu. „Ukázalo se, že přestavba by byla tak náročná, že by vyšla zřejmě dráž než zbourání sokolovny a nová stavba," přiblížil Mach. Obec tedy připravuje projekt na novou budovu, s výstavbou se počítá příští rok.

Nová víceúčelová budova vyjde podle projektu zhruba na 20 milionů korun. „To je předpoklad před výběrovým řízením," řekl starosta. Bítýška má přibližně 870 obyvatel a hospodaří s ročním rozpočtem asi 11 až 12 milionů korun. Přesto Bítýšští doufají, že na si nové šatny nebudou muset brát úvěr. „Připravujeme se na to už delší dobu, šetříme peníze právě na tuto stavbu," doplnil starosta.