„Utváří se skupina lidí, která podporuje vybudování relaxačního centra i s krytým bazénem," uvedl místopředseda spolku, pediatr a současně i velkomeziříčský zastupitel Jiří Kaše. „Celý komplex by sloužil jako sportovní, relaxační nebo léčebné centrum," dodal Kaše.

Podle předsedkyně Meziříčské iniciativy 2015 Libuše Kotoučkové by bazén sloužil veřejnosti z celého regionu všeho věku. „Mohou ho využívat těhotné ženy, děti z mateřských, základních a středních škol, sportovci, mladá generace přes starší až po ty nejstarší, kteří mají problémy třeba se zády," uvedla Libuše Kotoučková, která se o výstavbu bazénu v Meziříčí zasazuje dlouhou řadu let.

„Nyní jednáme o vytvoření studie pro tento záměr a další kroky budou následovat. Vybudování multifunkčního relaxačního centra či přímo bazénu bylo v historii předvolebních slibů minulých volebních období použito různými politickými subjekty a alespoň zahájení kroků k jeho vybudování je i v prioritách současné koalice," vyjádřil se Jiří Kaše.

Podle vedení meziříčské radnice ale město v souvislosti se záměrem vybudovaní krytého bazénu aktuálně nic konkrétního neřeší. „Je to iniciativa pana doktora. Dotační možnosti jsou už pasé, to víme všichni, ta doba už je pryč. Museli bychom stavět jedině za své, jako to udělali třeba v Novém Městě, kde si předtím lidé mohli v referendu vybrat, zda chtějí bazén, anebo sportovní halu. U nás je ale situace jiná, zrekonstruovali jsme kulturní dům za sto milionů, máme úvěry a sotva jsme začali splácet," vyjádřil se starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid.

„Myslím, že v roce 2014 už bazén neměl ve volebním programu nikdo. Čtyři roky předtím jsem byl přehlasován, takže jsme to nakonec nesplnili, ale je pravda, že k tomu byly pádné důvody. Situace se změnila, peníze byly nutně potřeba jinde," řekl Necid.

Pro výstavbu krytého bazénu v Meziříčí vznikly v posledních osmi letech dvě petice, jedna s šesti sty, druhá s tisícovkou podpisů lidí z města i okolí.

Bazén byl původně naplánován v 3. základní škole, která byla uvedena do provozu v roce 2003. „Nejdříve se počítalo s bazénem za šedesát nebo sedmdesát milionů korun, který by byl přistavěn ke škole. Potom jej ale ministerstvo školství z projektu vyškrtlo a nechalo postavit jen školu," připomněl Radovan Necid. V současné době mají Meziříčští nejbližší bazén ve Žďáře nad Sázavou, případně mohou využít o něco vzdálenější plavecká centra v Brně.