„Odvážlivci se vydají na šest a půl kilometrů dlouhou dráhu na níž zažijí některé z překážek dokonce českou premiéru," řekl za pořadatele Radomír Fiksa. Ti ve Žďáře chystají kratší trať, kde soutěžící nebudou muset tolik běhat. O to víc na ně bude přichystáno nástrah.

Do závodní trati bude zasazeno minimálně dvacet překážek přírodního i umělého rázu. Atmosféra bude umocněna spoustou bláta, ohněm, ale i ostnatým drátem, který bude zakomponován do některé z překážek.

„Naším cílem je vytvoření něčeho většího, než je pouhý závod o překonání překážek. Předně musíte překonat sami sebe a naše překážky vám k tomu pomohou. Zdolat Spartakus Race znamená, že jste zdolali něco, co se leckomu nepodařilo nebo čeho se leckdo zalekl. Možná jste už podstoupili podobný závod, ale nyní je čas zjistit, zdali máte na to dojít až k cíli a setkat se s ostatními na konci závodu," vzkazuje Radomír Fiksa.

Aby se závod neopakoval a sportovci ho mohli absolvovat s překvapením několikrát za sebou, aniž by prošli stejnou dráhou vícekrát, organizátoři staví trať s překážkami pokaždé jinak. Často na míru podle členitosti terénu, kde se má závod uskutečnit.

„Chystala jsem se na závod v Liberci, ale účast mi nakonec nevyšla, protože mi ještě nebylo patnáct let, což je minimální věková hranice pro start. V září ale bude i u nás na Vysočině, z čehož mám opravdu velkou radost. Konečně mám příležitost se zúčastnit. Pokud se mi podaří přemluvit přátele, abychom vytvořili tým a šli do toho společně, ráda se zúčastním. Může to být docela masakr. Byla by to pro mě rozhodně velká výzva," uvedla Klára Prombergerová z Bohdalova.

Zářijovou akci ve Žďáře nad Sázavou v okolí Pilské nádrže pořádá tým složený ze sportovních nadšenců, který se snaží oslovit stejně smýšlející jedince a skupiny. „Dáváme do toho naše srdce a duše, abychom vytvořili neopakovatelný a vzrušující zážitek pro vás všechny," řekl Fiksa.

Závod pojmenovaný po slavném antickém hrdinovi Spartakovi bude mít v určité části dvě varianty. Účastníci si budou moci na některém ze stanovišť či stanovištích vybrat možnost „soft" nebo „hard".

Vlny závodníků

Startovat se bude ve vlnách vždy po dvaceti minutách. Pořadatelé akce se pokusí vyhovět všem žádostem o startovní čas. Přihlášené týmy se budou snažit organizátoři umístit do jedné vlny, aby odstartovaly pohromadě.

Každý, kdo zdolá trať za určený limit, obdrží i medaili. Vítěz mužské i ženské kategorie první vlny závodníků získá trofej Spartakus Race. Na každého účastníka čeká dárek v podobě trička s motivem závodu a drinkem zdarma.

Zájemci se mohou za zvýhodněnou cenu registrovat už nyní. Registraci a více informací naleznete na oficiálním webu závodu www.spartakus-race.cz.

Žďárský deník je mediálním partnerem závodu ve Žďáře nad Sázavou.