„Nabízíme jim pozvání do naší školy a nahlédnutí do jejího vzdělávacího systému. Chceme ukázat školu, která v roce 2018 modernizovala učebny a vybavení novými výukovými pomůckami,“ vysvětlila množství aktuálních nabídek pro veřejnost ředitelka strážecké školy Anna Knoflíčková.

Zažít tu pravou školní a také tvůrčí atmosféru mohou návštěvníci akce Velikonoční tvoření, které se v Základní škole Strážek uskuteční v úterý 9. dubna od 15 hodin. Společně se tam setkají pedagogové, žáci i jejich rodiče. „A chcete- li vidět, co děti umí, přijďte se podívat na akademii ke dni maminek v pondělí 13. května v 15.30 hodin,“ lákala zájemce Anna Knoflíčková.

V nabídce je také návštěva hodiny angličtiny. „Výuku angličtiny v tandemu s rodilým mluvčím ukážeme všem zájemcům ve čtvrtek 11. nebo 25. dubna od 8.25 do 9.10 hodin. A do hodiny němčiny se zase mohou přijít podívat v úterý 9. nebo 23. dubna v době od 11.10 do 12.40 hodin,“ doplnila Anna Knoflíčková.

Ilustrační foto
Dechový orchestr zahraje v kulturním domě

Zájemci mohou také zažít „školu v pohybu“, a to v pátek 24. května, kdy je na programu ukázková hodina tělocviku s trenérem mládeže Zdeňkem Veselým. Začne v 10 hodin. „A od 12 do 12.40 hodin se pro rodiče uskuteční beseda s vedením školy. Na odpoledne zase plánujeme přátelský fotbalový turnaj žáků ZŠ Strážek – ZŠ Moravec,“ informovala ředitelka školy.

Strážecká „základka“ vymýšlí pro své žáky také prázdninový program. V plánu je takzvaný příměstský tábor pro děti, který se uskuteční po dobu desíti pracovních dnů, konkrétně v době od 1. do 15. července.