Na sněm se sjede na 600 skautských vedoucích ze všech koutů republiky. Sejdou se v místním kulturním centru Jupiter Club, aby promluvili o dalším směřování organizace a zvolili zástupce do vedení na další období. Hosty sněmu budou například ministryně školství Kateřina Valachova či hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Čtěte také: Uvítáme jakoukoli pomoc, říká maminka, pečující o nemocného manžela a tři děti

Na víkend je naplánován i bohatý doprovodný program, na který jsou všichni zváni. Náměstí ve Velkém Meziříčí se promění na skautský tábor se vším všudy. Nebudou chybět stany, vlajkový stožár či teepee. Všichni návštěvníci si budou moci vyzkoušet některé skautské dovednosti, například zdolávání lanových překážek či stavění stanu. Na programu jsou dále zábavné hry a soutěže, chybět nemůže ani opékání špekáčků. Hlavní program je na Náměstí naplánován na sobotu 25. března. Po celý den tam budou připraveni vedoucí na několika stanovištích se zábavnými úkoly.

Speciální doprovodný program je naplánovaný i pro účastníky skautského sněmu. Ti si budou moci rozšířit své vědomosti či prožít noční adrenalinovou hru.

Sněm českého Junáka se koná pravidelně každé tři roky. Pro velkomeziříčské skauty je pořádání letošního sněmu historicky významnou událostí. Na starosti budou mít kromě organizace samotného sněmu i například sčítání hlasů všech delegátů v průběhu hlasování. Na svých internetových stránkách zároveň zveřejnili žádost o pomoc s organizací pátečního programu. Všechny zájemce či přátele skautingu prosí o příspěvek do baru s občerstvením. Přivítají jakoukoliv upečenou bábovku či jiný sladký moučník. Každý, kdo by chtěl přispět a něco dobrého pro skauty upéct, se může přihlásit Zdislavě Vránové na telefonním čísle 775 201 360.