Na den otevřených dveří tehdy nepřišli školáci s prázdnou, ale přinesli s sebou patnáct tašek plných knížek, plyšových hraček a deskových her. „Žáci doma s rodiči probrali své věci, některých se vzdali, a darovali je dětskému oddělení a dětem, které se v nemocnici budou léčit,“ poznamenala učitelka I. základní školy Nové Město na Moravě Pavlína Poláčková.

Na svou první návštěvu nově otevřeného pavilonu děti nezapomněly. Spolu s učitelským sborem uspořádaly sbírku, na jejímž kontě nakonec skončilo dvacet tisíc korun. „Rozhodli jsme se, že za peníze nakoupíme barevné oblečení pro dětské sestry. Snad malé pacienty veselé haleny sestřiček na chvíli rozveselí,“ řekla Pavlína Poláčková.

Ilustrační foto
Ve Žďáře přibude přes padesát parkovacích míst. V Palachově ulici

„Barevné uniformy na dětském oddělení v novoměstské nemocnici používáme skoro dva roky. Za takový dárek jsme moc rádi. Když za dětmi vstoupíme do pokoje v halence s obrázkem Mickey Mouse, ani si neuvědomí, že jsme zdravotníci. Opravdu to funguje. A navíc jsou modely, které nám přinesly děti, opravdu moc hezké. Ještě jednou moc děkujeme,“ pochválila nápad školáků vrchní sestra dětského oddělení Soňa Svatoňová.