„To jsme vyřešili, a vzhledem k tomu, že se již dále neodvolával k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, s dalším zdržením nepočítáme," uvedl starosta Bystřice nad Pernštejnem Karel Pačiska (ČSSD). Vítězná společnost ale avizovala, že za stávajících podmínek stihne opravit jenom pět bytových domů. Práce je totiž nutné dokončit do sedmi měsíců od podpisu smlouvy.

„Oslovili jsme tedy firmu, která skončila na druhém místě, a ta šestý dům opraví. Vzhledem k tomu, že revitalizaci paneláků podpoří dotace, jsou s tím spojené další administrativní úkony. Nezbývá než doufat, že do měsíce bude smlouva podepsána a vzápětí se rozjedou stavební práce," poznamenal dále Pačiska.

Práce v režii bystřické radnice měly být původně uskutečněny už loni, ale došlo k nečekanému zdržení ohledně protahujícího se potvrzení přidělené evropské dotace.

Čtěte také: Mzdy rostou, průměr je dvacet sedm tisíc

Na výměnu původních oken a dveří, zateplení fasád i sklepů a rovněž výměnu balkonů u šesti panelových domů ve spodní části sídliště bude potřeba kolem šedesáti milionů korun. Přislíbená dotace činí patnáct milionů. Pětadvacet milionů korun čítá úvěr, který si na opravu paneláků vyřídili Bystřičtí už v loňském roce. A také ten byl nakonec přesunut do letošního roku.

Bystřická radnice na rozdíl od dalších měst v okrese své bytové domy, v nichž je celkem 1 847 bytů, v minulosti neprivatizovala. Domy na sídlištích jsou opravované postupně. Po dokončení sídliště Dva ještě zbývá zrevitalizovat některé bytové domy v lokalitách Voldán a Černý vršek.