Dvaadvacetikilometrový úsek stihl ujet za necelých deset minut a místy jel rychlostí až 280 kilometrů v hodině. Video pak umístil na server youtube.
Za jeho dopadením stojí překvapivě sami motorkáři, kteří byli videem šokováni.

„Mohu potvrdit, že se nám podařilo autora videa odhalit na základě informací od svědků, mezi, kterými jsou i motorkáři,“ informoval Bohuslav Rada z Havlíčkobrodské policie.

Podle něj se jeho kamarádům nelíbilo, že něco takového zveřejnil a video odsoudili, protože svým chování ohrozil nejen svůj, ale především životy druhých.
Podle našich informací jde o mladíka ročník 1980 z Havlíčkobrodska. Policie má teď za úkol dotyčnému prokázat, že je skutečně tím, kdo morku řídil.
„Lepší varianta je ta, že se sám přizná. V horším případě mu to budeme muset prokázat jinak. Myslím ale že to nebude problém, protože máme dost svědků,“ upozornil Bohuslav Rada.

Pokud se tak stane, předají policisté celou záležitost úředníkům ke správnímu řízení. V něm motorkáři hrozí pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení na šest až dvanáct měsíců.

Odhalení motorkáře je varování pro ostatní, kteří by chtěli něco podobného zkusit, protože za určitých okolností by se mohli dopustit i trestného činu obecného ohrožení. „Pokud by například svou jízdou po cestě ohrozil autobus plný lidí, mohl by to být trestný čin,“ podotkl Bohuslav Rada.