Lukáš Nepejchal chodí bruslit do žďárského zimního stadionu dva roky. „Jízda na ledě mě moc baví . Jsem rád, že už nám opět začíná nová sezona. Obzvláště v horkých letních dnech je dobré, když se sejdeme s partou kamarádů a popovídáme si, zasportujeme a trochu se i zchladíme," uvedl Nepejchal. Dříve než veřejnost se na led dostali hokejisté. Těm právě končí letní přípravy na suchu a absolvují první tréninky na novém ledě.

Pardubice ve Žďáře

Fanoušci hokeje se mohou těšit kromě přípravných zápasů druholigových Plamenů a extraligových mladších dorostenců i na přátelské utkání Pardubic a Olomouce, jejichž mužstva patří mezi tradiční účastníky nejvyšší české hokejové ligy. Zajímavá podívaná, která ve městě pod Zelenou horou nemá obdoby, začne 14. srpna úvodním buly v 18 hodin. „Byli jsme osloveni vedením pardubického hokejového klubu, se kterým má žďárský sportovní klub ledního hokeje dobré vztahy, jestli by u nás jejich extraligový výběr mohl sehrát přípravné utkání s Olomoucí. Vedení Pardubic plánovalo za účelem popularizace hokeje odehrát některý z přípravných zápasů v nějakém menším městě, kde se nejvyšší liga nehraje. Právě kvůli dobrým vztahům vyhrál Žďár. Pro místní diváky to bude nevídaná podívaná. Všichni se na souboj Pardubic s Olomoucí moc těšíme," uvedl manažer žďárského hokejového klubu Miloslav Šimon.

Žďárští diváci tak budou moci na vlastní oči vidět nejen hvězdy nejvyšší domácí soutěže, jako jsou Petr Čáslava, Aleš Píša, Jiří Cetkovský, Libor Pivko, Radovan Somík, Tomáš Zohorna, Jiří Trvaj nebo Pavel Patera, ale po jejich boku zřejmě také žďárské odchovance Tomáše Kauta a Petra Beneše, kteří jsou v širším kádru Pardubic.

Žďárské áčko odehraje deset přípravných zápasů. V úterý 12. srpna čeká na fanoušky hokejové odpoledne. Na utkání extraligového mladšího dorostu s Hradcem Králové těsně navazuje mužské derby vysočinských druholigových týmů Žďáru a Pelhřimova. Žďárský led, který strojníci připravují už od předminulého pátku, využili jako první mladí hokejisté v rámci přípravného kempu. Ten se ve Žďáře konal o víkendu.

Veřejné bruslení

zimní stadion na Bouchalkách
Středa 6. 8. 13:30-15:00
Sobota 9. 8. 13:00-14:30
Neděle 10. 8. 13:00-14:30
Úterý 12.8. 13:00-14:30
Čtvrtek 14.8. 13:00-14:30
Sobota 16. 8. 13:00-14:30
Neděle 17. 8. 13:00-14:30

RENÉ RÁMIŠ