Rozhlasové hlášení už tedy mohou kromě Novoměšťanů samotných poslouchat i lidé v Hlinném, Jiříkovicích, Maršovicích, Olešné, Pohledci, Petrovicích, Rokytně, Slavkovicích i Studnicích. Ovšem i tato služba má zatím své nedostatky.

Samostatný rozhlas

„Mysleli jsme si, že bezdrátový rozhlas v místních částech bude napojen na rozhlas v Novém Městě a že naši občané uslyší stejné hlášení, jaké je vysíláno ve městě," říkají předsedové osadních výborů.

Rozhlas v každé místní části je ale samostatnou jednotkou. Pokud předseda osadního výboru chce informovat občany, musí zajít do obecní budovy, která je v téměř každé obci, a vyhlásit důležité informace sám.

Největší rozpaky ovšem budí rozhlas ve Studnicích, kde nemají žádnou vysílací místnost a jestliže chtějí občanům zabezpečit hlášení místního rozhlasu, musí dojet do dva kilometry vzdáleného Rokytna, vypůjčit si klíče a teprve pak obyvatelům Studnic sdělit důležité informace.

Podle místostarosty Nového Města na Moravě Stanislava Marka rozhodně není tato situace konečným řešením. „Prozatím chceme po představitelích jednotlivých obcí, aby provedli zkušební hlášení. Na základě jejich poznatků povedeme další jednání s dodavatelem a může ještě dojít k určitým změnám. Stejně tak Studnice nejsou uzavřenou záležitostí, o tamní situaci budeme také ještě jednat."

Město se prostřednictvím Stanislava Marka obrací také na obyvatele Nového Města.

„Rádi bychom, kdyby všichni ti, kteří mají problém s doslechem, nebo ví o jakékoliv jiné závadě, která jim znemožňuje poslouchat rozhlasové vysílání, nahlásili tuto skutečnost městskému úřadu. Obracet se mohou přímo na pana Smetanu z odboru investic a správy majetku," dodal Marek.