Kritéria byla pro všechny restaurace v okrese stejná: zda v hospůdce točí dobré pivo či víno, podávají chutné jídlo, mají nejpřívětivější obsluhu, nebo se prostě v dané hospůdce cítíte dobře a rádi se zde setkáváte s přáteli.

Každý si mohl vybrat, co bude hodnotit. A čtenáři hodnotili.

Objevili se i takoví fandové, kteří pro svou oblíbenou hospůdku hlasovali s odůvodněním, že se jim na ní líbí všechno. Jiní oceňovali příjemnou atmosféru a venkovní posezení. Vítěznou hospůdkou pro Žďárský okres se ale mohl stát jen jedna – Račínská hospůdka. Ta se již v této soutěži v roce 2009 umístila na krásném bronzovém stupínku.

Letošní ročník s přehledem vyhrála a je vidět, že si za ten rok získala spoustu příznivců, nejen z daného regionu, ale například i z Břeclavska, či Brněnska. Zřejmě díky tomu, že tam zajišťují stravování a točí pivo, jako křen, ale i díky tomu, že se tam můžete ubytovat a panuje v hospůdce přímo rodinná atmosféra.

K vítězství Žďárský deník srdečně blahopřeje. Vítězné hospůdce bude manažerem distribuce Deníku pro Jižní Moravu a Vysočinu slavnostně předán certifikát Hospůdka roku Žďárska čtenářů Deníku pro rok 2010. Reportáž o Račínské hospůdce si přečtete v některém z příštích vydáních Žďárského deníku.