„Projekt se skládá ze čtyř částí. Jde o vznik komunikace pod fotbalovým stadionem a nových parkovacích míst, výstavbu wellnessu jako součásti Sporthotelu, stavbu nových fotbalových kabin a rozšíření kapacity Sporthotelu, protože nyní jsou kabiny a zázemí v jeho přízemní části,“ informoval místostarosta Bystřice nad Pernštejnem Josef Vojta.

Letos chce bystřická radnice nechat dopracovat projektovou přípravu ke stavebnímu povolení, aby v příštím roce mohla vyhlásit soutěž na zhotovitele stavby. „Chtěli bychom se vejít do devadesáti milionů korun a vzhledem k tomu, že zatím máme čas, se samozřejmě poohlédneme po možnosti získání dotace,“ sdělil bystřický starosta Karel Pačiska.

Férová snídaně.
Snídat férově se bude ve Žďáře na louce ve Farských humnech

S výstavbou wellness centra, které bude částečně umístěné v terénním zlomu pod zemí a naváže na Sporthotel, budou spojeny ještě další změny. Kromě přesunutí fotbalových kabin a vstupu na stadion se obnovením cesty pod stadionem, která byla v roce 2002 zrušena kvůli stavbě koupaliště, o něco zmenší areál koupaliště a rekonstrukcí projde i restaurace u stadionu.

Bystřické relaxační zařízení bude odlišně od center ve Žďáře nebo v Novém Městě, nepočítá se například s bazénem, který je ve vedlejší sportovní hale. „Jde nám především o možnost relaxace ve vířivce, saunách a podobně. Využívat by je mohli jednak sportovci, kteří jezdí na soustředění do haly a jsou ubytovaní ve Sporthotelu, ale také veřejnost. Co se týče sportovců, tak je jasné, že pokud jim wellness zónu nenabídneme, začnou jezdit jinam, protože dnes už je takový způsob relaxace standardem,“ přiblížil starosta.