Dominik Wirth se narodil v prosinci 1999. Je vysoký 185 až 195 centimetrů, má hubenou postavu, hnědé vlnité vlasy a zelené oči. Matka i nadále prosí syna, aby se jí alespoň ozval a dal vědět, že je v pořádku.

Policie před pár dny odvolala pátrání po dvacetiletém studentovi Dominiku Wirthovi z Polničky na Žďársku.

Mezi pohřešovanými figuroval od letošího 24. ledna.

O pomoc se na policii obrátila jeho matka Marcela Wirthová poté co zjistila, že její syn místo do školy odjel na letiště a za dosud nejasných okolností 22. ledna odletěl do Paříže a dodnes o sobě nedal ani náznakem vědět.

„Volali mi policisté, že jim francouzská policie sdělila, že měli Dominika legitimovat 20. března kolem třetí hodiny odpoledne v Paříži. Jenže už jsem se nedozvěděla v jaké části města a za jakých okolností,“ svěřila se matka Deníku s novými informacemi, které ji ale nijak neuklidnily, spíše naopak.

Nejen fotbalisté divizní Staré Říše (v červeném) musí počítat s tím, že se jim odměny zkrátí.
Sponzoři budou peníze více obracet, shodují se Skočdopole a Nedvěd

„Domnívala jsem se, že pokud je po někom vyhlášeno pátrání a podaří se ho najít, tak s dotyčným udělají nějaký podrobnější zápis a zjistí o něm víc informací. Ale prý se ho jen zeptali jestli nepotřebuje ošetření,“ míní matka s tím, že chápe, že je syn dospělý a může si dělat co chce, ale informace z Francie považuje za nedostatečné.

Ilustrační foto.
Cyklista nezvládl zatáčku a skončil v nemocnici

„Pokud osoba již není v databázi, znamená to, že pominuly důvody vyhlášeného pátrání. Stejné je to v případě dotazované osoby. K případným kontrolám v zahraničí nejsem kompetentní se vyjadřovat,“ uvedla k odvolanému pátrání krajská policejní mluvčí na Vysočině Dana Čírtková.

Deník koncem minulého týdne poslal v té souvislosti dotazy i na policejní prefekturu v Paříži, ale odpověď zatím neodrazila. „Pokud to byl skutečně on, tak jsem samozřejmě moc ráda, ale jak si nemohu být jistá, že šlo skutečně o mého syna?“ obává se matka zvlášť v době omezeného cestování kvůli pandemii onemocnění Covid – 19.

Matka si například vůbec nedovede představit, co v cizí zemi v této době dělá, kde bydlí a kde bere peníze na obživu. Z domu totiž odešel prakticky bez prostředků, pouze s pár osobními věcmi ve školním batohu. Letenku si koupil přes internet za peníze, které dostal na autoškolu.

Ilustrační foto.
Pohřešovaného důchodce policisté vypátrali. Je v pořádku

Podle matky její syn nikdy nic podobného neudělal. Nechápe ani důvod jeho chování. Dominik chodil do čtvrtého ročníku průmyslovky ve Žďáru nad Sázavou. Měl před maturitou a dělal autoškolu. Objevily se dokonce informace, že zamířil do Francouzské cizinecké legie, ale to se zatím nepotvrdilo.

Podle matky syn nikdy k něčemu takovému netíhl ani o tom nemluvil. Po záhadném zmizení se radikálně odřízl od všech komunikačních prostředků včetně internetu.