Po nové části hlavního tahu číslo 19 budou auta jezdit ve směru od Nového Města na Moravě na Brno a na Jihlavu. Její otevření je podle Tesařové naplánováno na 23. listopadu. Své práce bude mít do té doby hotové i radnice. „Město v tom úseku, který má na starosti, rozhodně nebude pozdě," řekl žďárský místostarosta Josef Klement.

Brněnská Jamská

ŘSD platí stavbu 882 metrů úplně nové komunikace ke vsi Mělkovice a také úpravu navazujících křižovatek, což bude stát 49 milionů korun bez DPH. Tyto práce od dubna provádí firma Skanska. Stavbaři musejí řešit problémy s dopravou na navazujících křižovatkách, které nebylo možné zavřít. „Byly tam i trošku větší sanace, než se předpokládalo, tam je to taky zdrželo, ale počasí bylo celkem dobré a stíhají to," uvedla Tesařová k průběhu stavebních prací.

Žďárská radnice zajišťuje zvýšení únosnosti navazující místní silnice. Jde o úsek dlouhý přes 600 metrů mezi ulicemi Brněnská a Jamská. Práce za 7,5 milionu korun bez DPH dělá firma Colas.

Na Vysočině se už letos dočkala obchvatu vesnice Příseka na Jihlavsku. Po třech kilometrech nové silnice II/405 auta jezdí od 14. září. Investorem této akce za 167 milionů korun byl kraj.