„Nápad postavit kapličku vznikl spontánně, chtěli jsme, aby po nás něco zůstalo," uvedl Petr Kotovic 
z Mysliveckého spolku Háj Slavkovice, jehož členové se výstavby drobné sakrální stavby ujali.

Na stavbu částečně přispělo i Nové Město na Moravě, pod nějž Slavkovice spadají. „Mysliveckému sdružení jsme dali příspěvek ve výši dvacet tisíc korun 
s tím, že tyto prostředky budou využity na zakoupení krmiva pro zvěř a na stavbu kapličky. Zbytek potřebných peněz dodali myslivci ze svých vlastních prostředků. Kapličku pak postavili svépomocí," informoval novoměstský místostarosta Stanislav Marek.

Prvotní impuls k výstavbě kapličky byl dán už na počátku letošního roku. Na její dokončení si ale myslivci museli počkat. „Začali jsme se stavbou v dubnu a dokončena byla na konci října. Stavěli jsme ji čtyři a pouze ve volných chvílích," prozradil Petr Kotovic.

Drobná sakrální stavba zasvěcená svatému Hubertovi stojí na rozcestí lesních cest. „Nechali jsme ji vysvětit za přítomnosti našich příznivců. Byla to opravdu velká sláva, o hudbu se nám postarali Babylonští trubači," informoval Petr Kotovic.

Soubor Babylonští trubači, který je volným uskupením zájemců o myslivecké troubení a rozvíjení tradic myslivosti v regionu Vysočiny 
a jižní Moravy, přidal i něco navíc. „Na závěr nám zahráli ještě historické myslivecké signály. A my jsme se ujali slavnostní brokové salvy," potvrdil Petr Kotovic.

Nová kaplička se nachází na pozemku Nového Města na Moravě, které jej dalo myslivcům do výpůjčky po dobu životnosti stavby. „Lokalita, kterou si myslivci pro stavbu vybrali, je velmi příhodná, v její těsné blízkosti je přírodní památka Šafranice. Je to prostředí, které navštěvují lidé, kteří mají rádi přírodu," vyjádřil se Stanislav Marek.

Ke kapličce zatím nevede žádná značená trasa. To by se ale časem mohlo změnit. „Pokusíme se zkontaktovat se Sdružením Krajina a domluvit se na případné spolupráci ohledně nějaké naučné stezky, která by v mís-tě mohla časem vzniknout. Šafranice totiž patří k podmáčeným loukám, které právě Sdružení Krajina 
obhospodařuje," řekl Stanislav Marek.