„Až se postaví zimní stadion, půjde vedle tenisové haly už o druhé sportoviště, do kterého nebude možný přímý přístup od parkoviště před sportovní halou a fotbalovým stadionem. Nyní lidé chodí spodem úzkou cestičkou kolem řeky, ale až bude za Lužánkami vybudováno Centrum zelených vědomostí, frekvence lidí, kteří budou chtít od nádraží dojít ke sportovištím či koupališti, se určitě zvýší," informoval Deník bystřický starosta Karel Pačiska.

Možným řešením by bylo znovuotevření cesty za předpokladu posunutí brány stadionu a zrušení okraje koupaliště. „Nová silnice by se pak na původní komunikaci napojila před tenisovou halou," sdělil starosta Pačiska.

V této souvislosti by mohlo dojít k celkové úpravě dopravní situace před stadionem, kde by vznikla křižovatka. „Ulice Dr. Veselého by byla průtahová a jako další parkovací plocha by se dal využít například pozemek města naproti bráně koupaliště," poznamenal starosta Karel Pačiska.

Zástupci radnice nejdříve rovněž uvažovali o možnosti rozšířit úzkou cestičku pod koupalištěm kolem řeky na plnohodnotný chodník, což se ale ukázalo jako neproveditelné. „Zpočátku by to kolem koupaliště šlo, ale až bychom se dostali k tenisovým kurtům, tak pak už ne, protože rozšířená cesta by do nich zasahovala," vysvětlil problém Karel Pačiska.

Otevření silnice kolem koupaliště je zatím pouze návrh. „Uvidíme, jak to bude průchozí, není vyloučeno, že řadě lidí se nebude zamlouvat představa, že by se o pár metrů zmenšilo koupaliště," dodal starosta.