„My jsme se tady v nemocnici před osmi lety seznámily, obě jsme tehdy byly na operaci kolene. Tehdy jsme se domluvily, že spolu budeme hrát a zpívat, a že založíme kapelu. Navíc se z nás staly nejlepší kamarádky, proto se do nemocnice rády vracíme,“ vysvětlila jejich hudební návštěvu u malých pacientů Tereza Syslová.

Muzikantky mohly některým dětem zahrát a zazpívat přímo na pokoji, což jim umožnil primář dětského oddělení. „Děti jsou milé, je prima pro ně hrát. Baví nás to, rády přijdeme zase. Třeba na Vánoce,“ řekla Martina Hájková.

Ovšem nejen hudba a zpěv malé pacienty obývající pokoje v dětském oddělení novoměstské nemocnice potěšily. O další, trošičku opožděný dárek k jejich svátku se postaraly studentky oboru ošetřovatelka Střední odborné školy Nové Město na Moravě. „Studentky samy od sebe přišly s nápadem zorganizovat sbírku. Nakonec se jim podařilo získat přes tři tisíce korun. Za peníze koupily hrací panenky. Jsou omyvatelné, z kvalitního materiálu. Podařilo se nám sehnat kluka a holku, snad se dětem budou líbit,“ pochválila své svěřenkyně učitelka odborného výcviku novoměstské střední školy školy Iva Kondýsková.