„Josef a Ivana Prosečtí žili velice šťastný život, i když ne vždy to měli jednoduché. Jejich syn Pepíček se narodil s těžkým zdravotním postižením – dětskou mozkovou obrnou. Zdravotní stav Pepíčka vyžaduje čtyřiadvacetihodinovou péči. Rodina nikdy neuvažovala o tom, že by syna dala do ústavu pro tělesně postižené. Přes to všechno vstoupila do jejich života radost a sluníčko, a to dcera Míša - zdravá jedenáctiletá holčička,“ popsala počátky příběhu rodiny Proseckých Renata Petrásová.

Osud ale znovu krutě zasáhl. „V září mi zemřel manžel, bylo mu dvaapadesát let. Dodnes nevím proč, a co se vlastně stalo. Zůstala jsem s dětmi sama,“ svěřila se Ivana Prosecká.

Rodina zůstala bez živitele, navíc žije v nemovitosti, která nutně potřebuje opravy. „Dům není bezbariérově upraven a chtělo by to i novou střechu. Rodina ale v tuto chvíli nemá dostatek peněžních prostředků na jeho rekonstrukci,“ poznamenala Renata Petrásová.

Ředitelka Nadace Dobrý anděl Šárka Procházková s jednou z rodin, které pomáhají Dobří andělé.
Dobří andělé letos pomohli čtyřiatřiceti rodinám ze Žďárska

Náklady na opravu nemovitosti, v níž matka s postiženým synem a jedenáctiletou dcerou žije, byly vyčísleny na částku pohybující se okolo milionu korun. „Na sbírkovém účtu je v současné době něco přes dvě stě tisíc korun,“ informovala Renata Petrásová.

S okamžitou pomocí přispěchala i obec Věcov, v níž Prosečtí žijí. „Přispěli jsme jim čtyřiceti devíti tisíci korunami na zmírnění následků úmrtí v rodině,“ vyčíslil finanční injekci, která rodině pomohla bezprostředně po tragické události, starosta Věcova Zdeněk Vraspír.

Obec také zřídila transparentní účet, na nějž může kdokoliv jakoukoliv částkou přispět nešťastné mamince s dvěma dětmi. „Kdokoli by chtěl přispět na sbírku pro rodinu Proseckých z Věcova na Vysočině, může tak učinit na zvláštním bankovním účtu číslo 115-9583310297/0100,“ zveřejnila číslo sbírkového konta Renata Petrásová.