„Na bál jsem vyrazila místo švagrové, která onemocněla. Popravdě jsem nic extra nečekala, šla jsem jen využít lístek. Ale nakonec ples předčil mé očekávání. Skvělá muzika, výborné občerstvení i doprovodný program. Pokud bude stejný ples i příští rok, určitě přijdu,“ nechala se slyšet Kateřina Novotná z Nového Města na Moravě.

Návštěvníci si mohli vychutnat mimo jiné pěvecký výkon Marcely Holanové, která je známá hlavně jako hvězda druhé poloviny osmdesátých let. Večerem doprovázel Aleš Háma, jenž mnohé, kteří jej znají spíš jako herce, překvapil i svými pěveckými dovednostmi.

Jelikož byl ples i tak trochu myslivecký, nemohla v tombole chybět zvěř. A zajímavým zpestřením bylo i promítání snímků z přírody na plátno za vystupujícími – ty tak lemovali pasoucí se srnci nebo pobíhající divočáci. „Je to originální, nic podobného jsem ještě nikdy neviděl. V tombole jsem navíc vyhrál bažanta, takže jsem spokojený,“ konstatoval Jiří Sobotka ze Žďáru nad Sázavou. Pozitivní odezvu mělo i zvěřinové občerstvení, které bylo v režii Restaurace Tisůvka z Cikháje, nebo fotokoutek a kavárna.

Pro příznivce malých barevných dílků stavebnice Lego je v prostorách velkomeziříčského muzea otevřena putovní výstava Petra Šimra Svět kostiček.
OBRAZEM: V muzeu si děti hrají s kostičkami
Zdroj: Deník/ Jana Nedělková