V úterý profesionální artisté naladili děti svým vystoupením. Ty se potom mohly rozhodnout, do jaké skupiny se zařadí. Vybírat mohly z těchto disciplín: černé divadlo, chůze po laně, kouzelníci, fakíři, klauni, žongléři, visutá hrazda a akrobacie. Následně se každá skupina přesunula k samostatnému stanovišti, aby mohl začít nácvik. Děti trénovaly poctivě a mnohé s velkou porcí šikovnosti.

Pan Havelka přebral z rukou hejtmana Jiřího Běhounka cenu za nejkrásnější traktor.
Martin Havelka přijel na krajský úřad pro ocenění nablýskanou „pětadvacítkou“

Generální zkouška ve čtvrtek proběhla již před zraky diváků. Přijeli za námi žáci ze Základní školy Ostrov nad Oslavou a přišly také děti z naší mateřské školy. Celým programem nás provázel maskot cirkusu medvídek Happy a holčička Karolínka. Role medvídka Happyho se ujal pan učitel Martin Chalupa, Karolínku zahrála žákyně třetí třídy. Generálku, čtvrteční premiéru i páteční derniéru provázel velký aplaus.

Během projektu se děti seznámily pod vedením profesionálních trenérů s činnostmi, se kterými se v běžném školním životě nepotkají. Naučily se nejen různým cirkusovým disciplínám, ale i týmové spolupráci a zodpovědnosti. V rámci tohoto projektu mohly zažít pocit úspěchu, radost ze samotného vystoupení a potlesku v opravdové manéži.

Učitelé ZŠ Bory a žákovská redakční rada