„Doufám, že jsou s našimi stránkami spokojeni i pacienti a klienti, kteří na nich hledají důležité informace,“ vyjádřila se ředitelka.

Nový vzhled webu byl jeden z dárků, které si nemocnice „nadělila“ k loňskému k 80. výročí položení základního kamene. „Velký dík patří našemu webmasterovi Luboši Burešovi, se kterým spolupracujeme už dlouho. Výrazně ovlivnil podobu a hlavně chování internetových stránek,“ řekl vedoucí IT oddělení nemocnice v Novém Městě Miroslav Bojanovský.

Dalším důvodem, proč nemocnice spustila nové „webovky“, byly zvyšující se nároky uživatelů. „Podle statistik více než polovina lidí na internetové stránky přistupuje z mobilních zařízení. Pokud jsme chtěli zajistit jejich pohodlný přístup k datům, museli jsme stránky upravit,“ vysvětlil Luboš Bureš s tím, že první věc, kterou pacient hledá, jsou informace o ambulantních službách. „Data jsme museli přeskupit jinak, aby se návštěvník stránek dostal k informacím co nejdříve,“ dodal Luboš Bureš.

Zlatý erb vyhlašuje Kraj Vysočina každý rok ve spolupráci se spolkem Český zavináč. Letošní ročník byl v pořadí už jednadvacátý, cílem soutěže je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb. Poslední ročníky soutěže byly navíc doplněny o zvláštní kategorii pro školská, sociální, zdravotnická i kulturní zařízení, která mají sídlo na území Kraje Vysočina.

Kácení stromů napadených kůrovcem.
Vysočina i letos bojuje s kůrovcem, smrkové porosty mizí