Co se týká lokality Komenského náměstí, vedle přestavby stávající křižovatky na okružní se mohou chodci těšit také na upravené přechody. Lépe řešené budou výjezdy z ulic Budovatelů a Masarykova. Ta je velmi frekventovaná, denně tudy projíždí až deset tisíc aut.

Ilustrační foto.
Nové Město pátrá po padesátnících. Chce zorganizovat velké společné setkání

Právě rostoucí intenzita provozu je důvod, proč v místě vyroste kruhový objezd. „Provoz je stále frekventovanější a z hlavního náměstí se špatně vyjíždělo, ani přecházení chodců nebylo úplně bezpečné,“ sdělil hejtman Vítězslav Schrek poté, co krajští radní kývli na spolupráci s novoměstskou radnicí. Většina nákladů bude v režii města, hejtmanství zaplatí obrusné vrstvy silnice a vodorovné dopravní značení.

Nákres nové křižovatky, který měli na svém jednání k dispozici krajští radní.Nákres nové křižovatky, který měli na svém jednání k dispozici krajští radní.Zdroj: poskytl Kraj Vysočina

Přípravy projektu už začaly, do země by mohli dělníci poprvé kopnout v roce 2026 a vše stihnout za jednu stavební sezonu. Ve městě se pak hovoří ještě o třetím kruhovém objezdu u Billy, spolu s předloni dokončenou okružní křižovatkou spojující ulice Masarykova, Soškova a Křičkova budou všechny tři nedaleko od sebe.