Silnice bude neprůjezdná od pátku 13. listopadu do pondělí 16. listopadu včetně. „Úplná uzavírka je povolena po dobu čtyř dnů, a to s časovou rezervou kvůli klimatickým podmínkám," informovala Nikola Adlerová, mluvčí žďárského městského úřadu.

Dělníci budou na silnici pokládat finální asfaltovou vrstvu, komunikace tak bude neprůjezdná prakticky v celé své délce, od světelné křižovatky Neumannova Dolní u Komerční banky až k napojení na Nezvalovu ulici, souběžnou se sousední Novoměstskou. Objížďka povede Novoměstskou ulicí po silnici I/19 a ulicí Horní a náměstím Republiky po silnici I/37.

Parkoviště

Do některých míst v okolí Neumannovy ulice auta nebudou moci vjíždět či vyjíždět vůbec. Šoféři, kteří tam svá vozidla parkují a ve dnech uzavírky je chtějí používat, je před uzavřením silnice musí odstavit jinde. „Jde o centrální parkoviště, bytové domy proti gymnáziu, řadové garáže pod Novoměstskou ulicí, parkoviště u České pojišťovny a také o zásobovací komunikaci za Komerční bankou," uvedl Luboš Koubek, zástupce vedoucího městského odboru dopravy. Obyvatele sídliště a uživatele daných komunikací na to stavební firma Colas, která práce na silnici provádí, předem upozornila. Aby byla dopravní obslužnost sídliště v okolí Neumannovy ulice omezená co nejméně, budou moci řidiči po dobu uzavírky jezdit oběma směry stávající úzkou jednosměrkou v ulici Vančurově. Do ulic Vančurova, Wolkerova a Bratří Čapků se tak motoristé dostanou. „Je to samozřejmě dočasné řešení, řidiči by tam měli být opatrní, dodržovat povolenou rychlost a být k sobě ohleduplní," řekl Luboš Fuksa.

Návštěvníci polikliniky se na její parkoviště dostanou, a to ze Studentské ulice. „Jednali jsme se společností Lidl, na odstavnou plochu u polikliniky by měl být umožněn příjezd přes parkoviště před prodejnou," doplnil Fuksa.

Přemístěné musejí být rovněž autobusové zastávky městské hromadné dopravy.

Omezení městské hromadné dopravy

V době od pátku 13. 11. 2015 do pondělí 16. 11. 2015 proběhne úplná uzavírka místní komunikace ulice Neumannova ve Žďáře nad Sázavou, a to v úseku od křižovatky s ulicí Nezvalova po „světelnou" křižovatku se silnicemi I/37 a I/19 u České pojišťovny. Objízdná trasa je vedena obousměrně po silnici I/19 ulicí Novoměstská a po silnici I/37 ulicí Horní a nám. Republiky. Dojde k přemístění autobusových zastávek. MHD bude vedena po objízdné trase. V důsledku uzavírky dojde ke zrušení následujících zastávek:

Novoměstská pro linky 1C, 3C, náhradní zastávka pro tyto linky bude Horní, dále bude zrušena pro linku 4A, náhradní zastávka bude Horní (strana u urnového háje), a pro linku 4C, náhradní zastávka Horní (strana u FITU).

Neumannova pro linky 1C, 3C, náhradní zastávka pro tyto linky bude Havlíčkovo náměstí, dále bude zrušena pro linky 4A a 4B, náhradní zastávka pro tyto linky bude Havlíčkovo nám. (strana u České spořitelny) a dále 4C, náhradní zastávka bude Havlíčkovo nám. (strana u Raiffeisen banky), a dále bude zrušena pro linku 6, pro tuto zastávku bude náhradní Novoměstská (na straně u rod. domů).

Studentská pro linky 1A, 2A, 2B, 3C a 6, náhradní zastávka pro tyto linky bude Wonkova, dále bude zrušena pro linku 1C, náhradní zastávka bude Havlíčkovo nám., dále bude zrušena pro linky 4A a 4B, náhradní zastávka pro tyto linky bude Havlíčkovo nám. (strana u České spořitelny) a dále 4C, náhradní zastávka bude Havlíčkovo nám. (strana u Raiffeisen banky).

Wonkova pro linku 1C, pro tuto linku je nejbližší zastávka Bezručova, stadion a dále pro linky 4A, 4B a 4C, kde je nejbližší zastávka Libušínská.

Zastávka příměstské dopravy: autobusová zastávka Žďár nad Sázavou, Studentská bude dočasně přemístěna na zastávku MHD Žďár nad Sázavou, Wonkova v ulici Wonkova ve Žďáře nad Sázavou v obou směrech. zdroj: zdarns.cz