Žena měla podle jeho vyjádření o něco lehčí průběh než její přítel, který si vir přivezl z Itálie. Tam pracoval jako montážník.

U muže potvrdily testy nákazu 11. března. A o pár dní později byla nákaza prokázána i u montážníkovy přítelkyně, která s ním sdílí společnou domácnost. „Jídlo jim tam pořád nosím, nakupuji jim. Tašku pokaždé pověsím na plot, oni si ji potom odtamtud vezmou,“ popsal systém zásobování nemocných potravinami Kadlec.

Testování na koronavirus. Ilustrační foto.
Dobrá zpráva z Vysočiny: Počet nakažených ve čtvrtek nestoupl

Prvního nakaženého muže na Žďársku lidé na sociálních sítích často osočovali z nedbalosti a bezohlednosti. Nenávistné komentáře už naštěstí více méně pominuly. „Skoro ustaly. Čekal jsem, jestli se objeví něco nového v souvislosti s dalším nakaženým, který si jel do Itálie zalyžovat. Ale nikdo už to moc nekomentoval,“ popsal situaci na sociálních sítích kamarád nakažených. „I když je pravda, že už tam moc nechodím a komentáře nevyhledávám,“ dodal.

Muže a ženu v karanténě na žďárských Vysočanech nyní budou čekat kontrolní testy. „Kamarád by je měl podstoupit někdy v pondělí a jeho přítelkyně asi ve čtvrtek nebo v pátek. Zřejmě jim je udělají oběma najednou, takže jasno bude koncem příštího týdne,“ uzavřel Kadlec.

Hala společnosti Fraenkische
První firma z Vysočiny už oznámila, že na čas zavře. Další to zvažují