„Stavební firmu máme vysoutěženou, teď už se čeká jenom na lepší počasí," informoval starosta Svratky František Mládek.

Kompletně zasíťovány by pozemky měly být na konci září 2017. „První stavebníci by tak mohli stavět už příští rok na jaře," uvedl starosta.

Z pětadvaceti parcel nabízených v první etapě je už v prodeji jenom sedm. Metr čtvereční zasíťovaného stavebního pozemku včetně DPH vychází na 360 korun. Svratecká radnice na vybavení parcel inženýrskými sítěmi potřebuje sedmnáct milionů korun. Od stavebníků vybírá osmdesát procent z celkové částky, zbytek pak doplatí po zasíťování pozemků.

„Budeme si na vybudování inženýrských sítí brát pětimilionový úvěr a další peníze použijeme z úspor města," konstatoval František Mládek. Zda si město vezme úvěr už letos, nebo až v příštím roce, záleží na dohodě se zhotovitelem. „Podle toho, jak budeme mít rozloženy splát- ky, není vyloučeno, že letos bychom provedení stavebních prací pokryli z úspor města a úvěr si vzali až příští rok," doplnil starosta.

Vystrojení pětadvaceti pozemků kompletními inženýrskými sítěmi a následná výstavba rodinných domků zahrnují první etapu rozvoje lokality Slunný vrch.

„V druhé etapě půjde o přípravu dalších deseti pozemků, které jsme zatím od soukromých vlastníků nevykupovali," dodal Mládek. Podle jeho slov z těchto deseti si již tři výhledoví stavebníci pozemek, s nímž se v budoucnu počítá pro výstavbu, odkoupili od současných majitelů.