V Brněnské ulici Ředitelství silnic a dálnic opravuje most. „Je tam doprava omezená semafory, nicméně udělat se to musí a lidé tím získají bezpečný přechod, budou tam chodníky," informoval žďárský starosta Zdeněk Navrátil.

S dopravními potížemi je nutné počítat i kvůli stále uzavřené Smetanově ulici, kde se dokončuje rekonstrukce inženýrských sítí ve většinové režii Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko. Ve druhé polovině května tam jedny dělníky vystřídají jiní a žďárská radnice bude pokračovat svým projektem rekonstrukce ulice, který zlepší povrchy ulice, včetně rozšířených chodníků, a zdokonalí veřejné osvětlení.

„Pokud svazek skončí se svým projektem v polovině května, jak je v plánu, tak do poloviny srpna by měla být ulice hotová i z naší strany," konstatoval starosta Navrátil. Dodal, že jedním z kritérií výběrového řízení byl požadavek, aby práce byly hotovy do devadesáti dnů.

Řidiči budou o víkendu muset zpomalit rovněž v blízkosti rekonstruovaného parkoviště u žďárského zámku. To pro pouťové návštěvníky Zelené hory zůstane uzavřené.

Krokem se pojede kvůli kolotočům i kolem zimního stadionu. Jen k parkování po dobu pouti slouží Sázavská ulice. Přenosné semafory řídící dopravu na křižovatce ulic Jihlavská a Chelčického kvůli zavřené Smetanově ulici budou jako vždy o víkendu vypnuté. „Chápeme, že nyní je doprava ve Žďáře pro všechny nepříjemná, když se sešlo více oprav naráz. Nicméně pro město jsou ty opravy potřebné, a proto prosíme obyvatele o trpělivost," řekl starosta Navrátil.

Víte, že?

O pouti počítejte s dopravními omezeními:

- úplná uzavírka ulice Smetanova v úseku od křižovatky s ul. Palachova a Hutařova po křižovatku s I/37 ul. Brněnská a Horní

- částečná uzavírka I/37 v ulici Brněnská (most přes ČD u benziny), kyvadlová doprava řízená semafory.

úplná uzavírka ulic Libušínská, Sázavská a Jungmannova z důvodu pouti: ul. Libušínská od křižovatky s ul. Dolní a Jungmannovy po mostek přes Staviště; ul. Sázavská od křižovatky s ul. Libušínská k mostu přes Sázavu po úroveň haly; ul. Jungmannova v úseku od I/37 ke stadionu

- parkoviště u zámku mimo provoz, na silnici I/37 omezení v jednom pruhu