Na slavnosti, nesoucí symbolický název odkazující k hojnosti a bohatství, si pochutnají všichni labužníci. Profesionální kuchaři přichystají během dne více než deset degustačních jídel, v nichž návštěvníci najdou především sezónní suroviny od menších lokálních pěstitelů a výrobců.

Slavnosti doplní i farmářský trh, který přinese od všeho něco. V nabídce bude zelenina, sýry ale i uzenářské pochoutky. Součástí Rohu hojnosti bude nově i ochutnávka hmyzích specialit. Profesionální kuchař z nich přímo před zraky návštěvníků připraví dobroty a odvážlivci tedy budou moci ochutnat například křupavé červíky v čokoládě s chilli nebo hmyzí zeleninový salát.

K dobrému jídlu patří i dobré pití. K ochutnání budou piva z domácího minipivovárku Eden. Kdo se začátkem října těšil na bramborové pivo, uvařené speciálně na Slavnosti brambor, má nyní příležitost ochutnat ještě další kuriozity. Například pivo dýňové, které pro návštěvníky uvařil edenský sládek Vladimír Vecheta. „U dýňového piva jsem nahradil část obilného sladu dužinou z dýně Hokkaidó. Nejdříve je ale nutné dýni umýt, zbavit semen a upéct," prozrazuje Vecheta. A dodává: „Většinou se do dýňových piv přidává koření, jako je například skořice. Tu jsme ale nepoužili. Specifikem našeho dýňového piva je kombinace sladu pšeničného, ječného a ovesného."

K dispozici budou také nejlepší vína z moravských sklípků. Pro řidiče zase připravují pořadatelé pražení kvalitní kávy a kávové nápoje.

Na Rohu hojnosti si na své přijdou ale i ti, kteří se rádi bojí. Z oblíbených chaloupek v horácké vesničce se totiž stanou chaloupky strašidelné. A nepůjde jen o dýňové bubáky. Centrum Eden na Vysočině připravilo pro děti všeho věku také speciální halloweenský program pro celou rodinu. „Návštěvníci se mohou těšit na řadu aktivit. Každý si může u nás vyřezat svou strašidelnou dýni a odnést si ji domů, namíchat si vlastní kouzelné koření a potkat se s bytostmi ze záhrobí," řekla Jana Večeřová z centra Eden. K dostání budou také krvavé buchty nebo prstíky čarodějnice. „Chcete-li se o Dušičkách pořádně bát, není lepší místo než Eden," dodala Večeřová.