Aktuálně na Klafaru rostou rodinné domy v nové ulici Hrnčířská. „Jednáme s investory osmi bytovek, které se letos začnou stavět na opačné straně ulice,“ uvedl místostarosta Žďáru nad Sázavou Josef Klement.

Příští rok rovněž dojde na výstavbu šestadvaceti řadových domků v budoucí ulici Barvířská. Tam budou inženýrské sítě vybudovány jako první, následně se pak dokončí infrastruktura ulice K Milířům.

Školáci z Nížkova obešli v budově školy celkem osm stanovišť, kde se seznamovali s jednotlivými povoláními. K vidění byla práce pekaře, kuchařky, švadleny, vojáka, včelaře, truhláře, řezníka a paznehtáře.
OBRAZEM: Děti vybíraly své budoucí povolání, pak nocovaly ve škole

Pozemky pro řadovky loni na podzim žďárská radnice nabídla za pevně stanovenou cenu ve výši 1 999 korun za metr čtvereční včetně DPH – tedy jinak než předtím parcely pro rodinné domy, kde preferovala elektronickou aukci. „Chtěli jsme tímto způsobem prodeje vyjít vstříc lidem, kteří kritizovali, že město prodává pozemky pouze v aukci, takže na ceny nemají šanci dosáhnout,“ uvedl žďárský starosta Zdeněk Navrátil.

Ještě letos hodlá žďárská radnice připravit čtyři parcely pro stavbu rodinných domků v lokalitě U Křížku, dalších deset by pak mělo být stavebníkům ve čtvrti Klafar k dispozici příští rok. „Musíme se zaměřit také na směny pozemků, protože ne všechny pozemky v lokalitě jsou v majetku města,“ připomněl místostarosta.